Bývalý senátor Kubera: Naše civilizace končí

Súčasná európska civilizácia končí. S týmto šokujúcim vyhlásením vystúpil 23. júla na pôde Senátu člen hornej komory parlamentu, bývalý primátor Teplíc Jaroslav Kubera (ODS). Stalo sa tak počas diskusie senátorov o problematike utečencov.

Upozornil, že to nebude tak, ako je nám niekedy sľubované, že my si z migrantov vyberieme lekára a inžinierov. “A kto si vyberie tých ostatných? Kto si vyberie tých mladíkov z Islamského štátu? Tých nech si vyberie niekto iný. Práve takto to jednoducho nemôže fungovať, “uviedol s tým, že všetci by si samozrejme vybrali lekára, odborníkov, inžinierov.

Pohybu migrantov sa vraj normálnymi prostriedkami nedá zabrániť. “Je možné mu zabrániť netradičnými prostriedkami, to znamená zablokovaním,” vyhlásil.

Poukázal na to, že pôrodnosť v niektorých krajinách rastie geometrickým radom, v iných krajinách zase nie. “Takže si jednoducho budeme musieť zvyknúť na to, že táto civilizácia končí. Pár rokov to ešte vydržíme, ale nedá sa s tým nič robiť,” povedal s tým, že Európa nadobudla dojem, že ona je stredom sveta. “Ale čo s tou Európou? Čo keď tu tá Európa nebude? Tak sa pozrite na glóbus. Nestane sa vôbec nič. Európa je taká malá Srandička, ale my si myslíme, že sme pupok sveta,” vyhlásil.

V zrejmej reakcii na to, že mnohí ľudia v Tepliciach si teraz sťažujú na ohňostroje, ktoré tam odpaľovali kúpeľní hostia z arabských krajín pri príležitosti konca ramadánu, Kubera povedal, že ohňostroje treba zakázať. “Pretože vy potom nespoznáte, či je to ešte ohňostroj alebo už začala tretia svetová vojna,” dodal.

Zdroj: HlavneSpravy.sk

Přejít nahoru