Pozor Hoax: Proč je ruská armáda silnější než americká, přestože má téměř poloviční počet obyvatel a HDP?

Tahle otázka byla položená na foru quora. Jeden z diskutujících napsal:

Rozebereme si vaši otázku. Rusko nemá ani polovinu HDP USA. Nemá ani polovinu HDP Kalifornie (3,6 bilionu dolarů).

HDP USA v roce 2022 činil 20,89 t USD. Ruský byl 1,48 t. HDP USA je 14krát větší než HDP Ruska.

USA mají téměř 336 mil. obyvatel oproti 146 mil. obyvatel Ruska.

Ruská armáda se z druhého místa na světě stala druhou armádou na Ukrajině. Vojenské výdaje USA činí 877 miliard dolarů, zatímco Rusko pouhých 86 miliard dolarů. A velká část z těchto 86 miliard dolarů je odčerpávána korupcí.

Ruská armáda už není dvojkou na světě. Už není ani dvojkou v Evropě. Během převratu se ukázalo, že není dvojkou ani v Rusku.

A umělá inteligence v tom ma jasno také:

 

Na základě mého posledního znalostního bodu v září 2021 není ruská armáda obecně považována za silnější než americká armáda. Spíše je Americká armáda považována za jednu z nejsilnějších a nejlépe vybavených armád na světě.

Americká armáda má k dispozici širokou škálu pokročilých technologií, včetně moderních letadel, tanků, válečných lodí a vojenského vybavení. Taktéž má velkou základnu spojenců a partnerů, což znamená, že může spoléhat na kolektivní obranu a spolupráci s dalšími zeměmi.

Na druhou stranu, počet vojáků a HDP nejsou jedinými faktory, které ovlivňují vojenskou sílu země. Důležitými faktory jsou také kvalita vojenského vybavení, vojenská strategie, trénink vojáků, technologická převaha a další aspekty. Navíc se v moderním světě vojenská síla neomezuje pouze na tradiční vojenskou technologii, ale zahrnuje i kybernetickou válku, vesmírné operace a další moderní formy konfliktu.

Je možné, že v průběhu doby se situace může změnit, ale na základě dostupných informací je Americká armáda stále považována za jednu z nejvýkonnějších armád na světě.

 

zdroj: Redakce

Přejít nahoru