Expert: Pokud vypukne jaderná válka, nikdo ji nepřežije

Greg Mello, sekretář a výkonný ředitel Los Alamos Study Group, byl dotázán, kolik lidí by zemřelo v první den jaderného konfliktu.

“Každý na světě by zemřel. Někteří lidé na jižní polokouli by přežít mohli, ale pravděpodobně ani oni ne,” odpověděl.

S poznámkou, že celý systém je velmi křehký, Mello řekl, že, “I pár jaderných zbraní by mohlo vyřadit Spojené státy jako vládu i jako ekonomiku,” zničením finančních trhů a ekonomiky.

I kdyby jaderné výměny byly limitované, s jen pár zasaženými jadernými sily a letišti, radioaktivní dopad by mohl vymazat celý Středozápad Spojených států včetně  velkých měst jako Chicago.

Jaderné elektrárny by se také zhroutily, což by rozpoutalo vlnu katastrof ala Fukušima po celé zemi, dodal.

“Jaderná válka znamená jadernou zimu. Znamená to kolaps velmi křehkých elektronických, finančních, vládních, administrativních systémů, které udržují všechny naživu. Byli bychom šťastní, kdybychom se mohli přeprogramovat na začátek 19. století. A kdyby bylo odpáleno víc zbraní, kolaps ozonové vrstvy by znamenal, že každá forma života, která má oči, by mohla oslepnout. Kombinovaný efekt americko-ruské jaderné války by znamenal, že každý pozemský savec i mnoho rostlin, by vyhynulo. A to by znamenalo dramatické biologické zřídnutí,” řekl Mello.

Mello také poznamenal, že Putin by mohl zareagovat na příští americký útok na Sýrii, pokud by došlo ke ztrátám na životech ruských vojáků. To by znamenalo sestřelení amerických letadel.

“Geopoliticky situace v Sýrii došla tak daleko, že vážnější americký útok na ni by buď selhal, nebo by vážně poškodil ruské zájmy, ponížil Rusko a zabil jeho vojáky společně s Assadovými, a to by vyklonilo rovnováhu směrem k Třetí světové válce,” dodal Mello.

Expert zpochybnil oficiální verzi, že za chemický útok je odpovědný Assad s tím, že Assad vyhrává jak vojensky tak politicky.

Mello řekl, že mluvil s lidmi z Národní bezpečnostní rady, kteří si chybně mysleli, že se Rusko stáhně. Chce, aby se “veteráni z doby Studené války z realistické školy” vrátili zpátky a pomohli s vyjednáváním.

(zdroj: InfoWars, foto: Pixabay)

Přejít nahoru