Planeta X

Planeta X může zlikvidovat život na Zemi, varují astrofyzikové

Američtí vědci varují před takzvanou “Devátou planetou”, která pole astrofyziků může zlikvidovat život na zemi. Vědci se domnívají, že Planeta X mohla způsobit zničení života na Zemi před miliony let a může tak představovat hrozbu i v nejbližší době. Devátá planeta sluneční soustavy, jak ji nazvali astrofyzikové ze Spojených států může mít na svědomí vyhynutí veškerého života na Zemi před mnoha miliony let a je velkým nebezpečím i nadále.

Vědci ze Spojených států varují: Planeta X zničila život před miliony let a je hrozbou i v dnešních dnech

Obavy vědců ze Spojených států uvedl deník The Sun. Vědec Daniel Whitmire, jenž pracuje pro univerzitu v Lousianě tvrdí, že v lednu objevená planeta, jenž byla nalezena v Kuiperově pásu, může v blízké budoucnosti způsobit zánik života na Zemi. Planeta X, jejíž oběžná dráha kolem Slunce tvrdá přibližně 20 tisíc let odeslala v minulosti proud komet, které byly odeslány ve chvíli, kdy byla Planeta X nejblíže Zemi. Stejný scénář se může odehrát i v dnešních dnech.

Čtěte dále: Úchvatné snímky koutů naší planety z vesmírné stanice ISS

Vědci odhadují, že je planeta dvakrát až třikrát větší než samotná Země, ale menší než Jupiter, Saturn, Uran a Neptun. Zásadní objev učinili astronomové z California Institude of Technology.

(KPa, ca.cz, pz.cz, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru