Olena Zelenská varuje, co by ruské vítězství znamenalo

Zelenská poznamenala že, to, co britská zpravodajská organizace nazvala “upřímnou prosbou” občanům světa, aby neztráceli zájem o to, co se děje na Ukrajině, a ve svém rozhovoru pro Independent TV vysvětlila, že její země bojuje za “demokratickou rovnováhu světa”.

Toto prohlášení se může zdát trochu nadsazené, ale důležití vůdci v Moskvě, jako bývalý prezident Dmitrij Medveděv, vyjádřili svou ochotu jít nad rámec zvláštní vojenské operace a tlačit na Polsko, aby zajistili bezpečnost Ruska.

“Proto je tak důležité dosáhnout všech cílů speciální vojenské operace,” napsal Medveděv v telegramové zprávě k výročí moskevské invaze, kde řekl, že Rusko nebude v bezpečí, dokud nebude konflikt ukončen a Ukrajina poražena.

“Posunout hranice, které ohrožují naši zemi, tak daleko, jak je to jen možné, i když jsou to hranice Polska,” pokračoval Medveděv podle překladu svých komentářů agenturou Reuters.

Je to právě tento typ hrozby, před kterou mohla Zelenská varovat, když vysvětlovala své obavy, že svět podceňuje hrozbu, kterou Rusko představuje pro globální bezpečnost, když konflikt na Ukrajině dosáhl svého roku a půl.

“Pokud agresor nyní vyhraje, bude to nejhorší scénář pro celé lidstvo,” vysvětlila první dáma nezávislé televizi při projevu z prezidentského paláce v Kyjevě.

“Pokud agresor nyní vyhraje, bude to nejhorší scénář pro celé lidstvo,” vysvětlila první dáma nezávislé televizi při projevu z prezidentského paláce v Kyjevě.

“To bude znamenat, že globální odstrašující prostředky nebudou fungovat. To bude znamenat, že každý, kdo má moc, sílu a dostatečné finanční možnosti, si může dělat, co chce.” Zelenská dodala v prohlášení, které zasáhlo jádro ruské jednostranné invaze na Ukrajinu.

První dáma zoufale apelovala na země, aby urychlily svou vojenskou pomoc, protože zbraně jsou nyní potřebné, a zatímco dlouhodobé závazky k dodávkám klíčových zbraní byly užitečné, Zelenská řekla, že nepomohou Ukrajině vyhrát, pokud dorazí příliš pomalu.

“Stále slyšíme od našich západních partnerů, že s námi budou tak dlouho, jak to bude potřeba.” Dlouhý” není slovo, které bychom měli používat. Měli bychom používat slovo ‘rychleji’,” řekla Zelenská.

zdroj

Přejít nahoru