Maďarský premiér se rozvášnil a schytala to Evropská unie: “Nám nebude nikdo vnucovat názory na migranty a přikazovat jak máme chránit své hranice.”

“Nemám rád jednoduché řešení představení spiknutí za každým složitým mezinárodním fenoménem, ​​ale bez ohledu na to, spiknutí existují a existuje také organizovaná snaha o pravomoci na pozadí, což je zřejmé z některých soudních rozhodnutí,” řekl Orbán.

Poukázal na skutečnost, že ve čtvrtek Evropský soudní dvůr (ESD) rozhodl, že maďarský zákon o zahraničním financování nevládních organizací z roku 2017 „zavedl diskriminační a neopodstatněná omezení“ a byl v rozporu se zásadou volného toku kapitálu v Evropské unii, podle Magyar Nemzet.

V celostátním rozhlasu Orbán poukázal na to, že liberální pro-migrační síly v EU jsou stále více vázány na miliardářského finančníka George Sorose a jeho Open Society Foundation, který má jasné cíle liberalizovat Maďarsko a další konzervativní evropské země.

„Protože víme, kdo jsou Maďaři, kteří jsou jinak součástí mezinárodních vlád, zejména těch, kteří mají aspekty lidských práv, je velmi snadné najít spojení s mezinárodní sítí Soros, která je jinak západoevropským velitelstvím tohoto liberálu imperialismus.” Píše portál RMX.

S odvoláním na nedávnou vlnu vandalismu v západní Evropě Orbán také naznačil, že země, které si nemohou udržet pořádek doma, by neměly přednášet Maďarsko o dobré správě.

“Také vidím, že vymáhání práva a policie jsou v ulicích, a přesto je zde vlna násilí. Sochy se svrhávají, podmínky jsou žalostné a na krásných ulicích malých měst v civilizovaných západoevropských zemích jsou války gangů,” Orbán řekl. “Dívám se na země těch, kteří nám radí, jak správně vést svůj život a řádnou správu věcí veřejných, řádné fungování demokracie, a nevím, zda se smát nebo plakat.”

„Podívám-li se dnes na mapu západní Evropy, o 30 let později, vidím, že lidé umírají kvůli nedostatku řádné péče. Vidím, že musíme zachránit tři ze čtyř největších evropských ekonomik směřujících k bankrotu. Evropské země čelí 10% poklesu ekonomické výkonnosti, “řekl Orbán.

Přejít nahoru