Chodíte rádi do zoo? Tyto fotky Vám otevřou oči

Chodíte často do zoologické zahrady se svými dětmi nebo přáteli a užíváte si pohledy na všelijaké druhy zvířat? Jestli ano, tak by jste měli právě teď zpozornět. Do světa totiž vyšla galerie zvířat, která trpí v zoologických zahradách a otevřou tak oči nejednomu návštěvníkovi.

Organizace PETA, jenž bojuje za práva zvířat okomentovala situaci tak, že ze zoologických zahrad se pomalu začínají podobat automobilovým muzeím, než aby zahraňovaly životy zvířat. Podle organizace zvířata držená v takovýchto zařízeních často jen celé dny krouží v malých prostorách, spí nebo prokazují další známky psychických úzkostí.

Zvířata v zoologických zahradách trpí velkými úzkostmi. Těmto zvířatům bude vždy nejlépe ve volné přírodě, než v těchto zařízeních.

Samozřejmě můžeme narazit i na mnoho výjimek, které o svoje zvířata pečují jen jak to jde, ale zoologická zahrada nikdy nemůže nahradit volnou přírodu, ve které tyto zvířata vyrůstala. Je zde i mnoho organizaci, jenž se snaží tyto zvířata v zajetí osvobodit a zachránit jim tak život. Před pár dny se organizaci Nola podařilo v San Diegu zachránit vzácného bílého nosorožce, který byl na pokraji života a smrti.

Bohužel je těchto organizací, jenž pomáhají uvězněné zvěři málo v porovnání s počtem zoologických zahrad, které drží v zajetí tato zvířata. V galerii se můžete podívat na fotky utlačovaných zvířat v zoologické zahradě, které pořídil fotograf Gaston Lacombe.

Přejít nahoru