Mladá žena unesená Hamásem, jejíž tělo bylo polonahé vystaveno na korbě pickupu, byla identifikována jako německá tatérka na hudebním festivalu

Na virálním videu, na kterém členové Hamásu po včerejším násilném vpádu na izraelské území předvádějí polonahé tělo na korbě pickupu, byla identifikována 30letá německá tatérka Shani Louk.

Údajně se účastnila hudebního festivalu, když nedaleko přistáli příslušníci milicí Hamásu s pomocí motorových rogal a začali střílet. Není jasné, zda byla zabita, nebo byla v bezvědomí, ale její tělo je na videu zobrazeno velmi neobvyklým způsobem, což naznačuje, že žena je mrtvá. Členové Hamásu vystavili Louk na korbě pickupu, zatímco Palestinci jásali a plivali na její mrtvolu.

“Poslali nám video, na kterém jsem jasně viděl naši dceru v bezvědomí v autě s Palestinci a jeli s ní po pásmu Gazy.

“Žádám vás, abyste nám poslali jakoukoli pomoc nebo zprávy. Moc vám děkujeme.”

Gili Yoskovichová řekla BBC, že se schovávala, když kolem ní ozbrojenci zahájili palbu: “Chodili strom po stromu a stříleli. Všude. Ze dvou stran. Viděla jsem, že všude kolem umírají lidé. Byla jsem velmi potichu. Neplakala jsem, nic jsem nedělala.”

Loukova rodina mezitím poskytla rozhovor Spiegelu, který uvedl, že jim bylo sděleno, že její kreditní karta byla použita v Gaze.

Podle informací německého státního média SWR má matka rodinné vazby na Ravensburg v Bádensku-Württembersku.

zdroj: RMX

Přejít nahoru