Nařízení EU, podle něhož musí být všechny budovy draze zrekonstruovány, půjde nejspíš k ledu

Jistě vám nemusím připomínat hlasování europarlamentu, v němž se europoslanci dohodli na tom, že všechny budovy na území EU musí být zrenovovány, což mimo jiné znamená zvýšení energetického štítku budov přinejhorším na kategorii E-D.

To by v mnoha případech znamenalo několikamilionové zásahy do nemovitostí, takže často by bylo snad levnější stávající budovu zbourat a postavit novou, případně ji prodat pod cenou.

Za nedodržení se počítá s drakonickými sankcemi v podobě vysokých daní a později i zákazu prodeje těch nemovitostí, které nebudou odpovídat daným  kritériím.

Připomínám, že za nás pro tuto šílenost hlasovali zejména Piráti.

Nicméně po tomto a mnoha dalších šílených rozhodnutích EP se začíná projevovat dramatický odklon voličů od zelených stran, prakticky ve všech zemích EU jdou jejich preference strmě dolů.

Stále více lidí si totiž uvědomuje, že to právě různí Zelení a Piráti jsou praví extremisté, jejichž politika je však plně v souladu s EU.

Údajně právě odklon Evropanů od těchto stran přiměl EU k polemice o tom, zda už není tento zákon přespříliš. Značný odpor zaznamenali také v Německu, kde se dnes snaží na boji proti tomuto zákonu získat body spolustraníci Merkelové.

Majitelé domů v Evropě  se již několik měsíců třesou při představě plánované směrnice EU o renovaci budov. K tomu nakonec nemusí vůbec dojít – ale ne proto, že by chápali škodlivost nesmyslné byrokratické zrůdnosti, ale proto, že se eurokraté bojí, že budou občany potrestáni v příštích volbách do Evropského parlamentu.

Ve jménu klimatické hysterie by podle současných plánů měli být občané skutečně nuceni energeticky zateplovat své domy a provádět další opatření za částky mezi přibližně 100 000 až 200 000 eury, což je svévolný akt politiky EU, který údajně vyžaduje klimatická politika.

Byla by to nejnestoudnější a zdaleka největší destrukce bohatství a de facto přerozdělování zdola nahoru, jakou kdy kontinent zažil – a to vše jen proto, aby se evropští politici mohli vyhřívat v iluzi, že „zachránili klima“ a dovedli kontinent k bezuhlíkovému hospodářství do roku 2050.

Kromě povinného vytápění tepelnými čerpadly by směrnice uvalila na vlastníky a nájemce nemovitostí další nezvladatelná břemena na renovaci. Důsledkem by byl nouzový prodej a skutečná realitní krize.

Nyní však existuje alespoň reálná možnost, že se tato noční můra podaří odvrátit. Jednání mezi Evropskou komisí, členskými státy a Evropským parlamentem uvízla na mrtvém bodě a jsou zřejmě na mrtvém bodě až natolik, že jeden pozorovatel již oznámil:

„Věc je mrtvá.“

Na pozadí jsou volby do Evropského parlamentu, které se budou konat od 6. do 9. června příštího roku. Tamní levicové zelené síly se obávají, že budou potrestány – také a zejména ve světle propadu Zelených v průzkumech veřejného mínění ve většině evropských zemí.

Klimatičtí hysterici vidí, že se už politikům nechce zacházet do takových extrémů, a uchylují se k obvyklým tvrzením o dezinformační kampani, která přiměla politiky v Bruselu a členských státech, aby se tomuto tématu vyhýbali.

Dokonce i německá vláda, která tuto politiku vždy plně podporovala, se změnila ze sponzora na brzdiče projektu, stěžují si klimaalarmisté.

Markus Pieper, parlamentní tajemník frakce CDU/CSU v Evropském parlamentu, se domnívá, že španělské předsednictví chce jednání uzavřít do přelomu roku, ale všechna jednání zřejmě půjdou do ztracena.

„Nedokážu si představit, jestli to nakonec bude vůbec závazné,“ řekl, ale chce pokračovat ve svém odporu proti návrhu přijatému Evropským parlamentem.

 

To opět ukazuje veškerou prolhanost politického establishmentu. Náklady na tato zcela nesmyslná opatření by byly tak šílené, že by se v mnoha státech objevil masivní odpor a domácí politické otřesy.

Samozvaní klimatičtí zachránci si před volbami do Evropského parlamentu raději nespálí prsty a neohrozí své lukrativní posty a posty v bruselské nomenklatuře.

Nebezpečí pro další existenci lidstva při absenci renovace budov tedy nemůže být tak naléhavé. Zdá se, že eurokraté počítají se svými budoucími vyhlídkami mnohem déle než proroci soudného dne.

Klima musí ustoupit do pozadí, aby se mohli udržet u moci.  Otázka je, co udělají po volbách.

Pokud bude navolen opět tentýž odpad, který tam aktuálně sedí, tak by byli zřejmě schopni toto téma znovu oživit…

zdroj: Necenzurovanapravda.cz, titulní obrázek: pixabay.com/PublicDomainPicture

Přejít nahoru