Útok, o kterém média mlčí! Islámský stát a jejich útok v Libanonu

Mediální svět v posledních hodinách žije teroristickými útoky v Paříži, které šokovaly celý svět. Skupina teroristů z Islámského státu tam totiž umístila několik náloží, které explodovaly a pohybovalo se na místě několik zatím neznámých bojovníků, kteří zastřelili většinu obětí. Celkem ve Francii zahynulo přes 120 lidí a další jsou v kritickém stavu v nemocnicích.

Věděli jste ale, že Islámský stát také zaútočil v Libanonu, jenž sousedí se Sýrií? Média totiž o této události vůbec veřejnost neinformují a je tak v pozadí za masakrem, který se odehrál v Paříži. Během minulých dnů došlo ke dvoum explozím, které zabily desítky civilistů a nevinných lidí.

To co se zde stalo je zločin. Tato válka s teroristy potrvá a bude to dlouhý boj.

Výbuchy se odehrály v blízkosti tržnice Birj al-Barajneh. První z teroristů odpálil nálož v tamnější pekárně, druhý z útočníku nálož odpálil blízko mešity. Při útocích bylo celkem zabito 40 nevinných občanů a přes 200 jich bylo zraněno. K tomuto odpornému činu se už přihlásila skupina z Islámského státu. Podle svědků, kteří na místo hned po výbuchu spěchali na pomoc, si mysleli, že se jednalo o zemětřesení. Bílý dům útok v Libanonu okomentoval a příbuzným obětem poslal své kondolence a řekl, že takové činy se nemohou opakovat.

Rok 2015

Přejít nahoru