Viktor Orbán

Viktor Orbán: Nedovolíme uprchlíkům nelegálně vniknout do naší země

Maďarský premiér Viktor Orbán se vyjádřil k nelegálním uprchlíkům z blízkého východu, kteří se za každou cenu snaží dostat do států v Evropské unii, kde čekají lepší podmínky pro život. Maďarský politik však všem nelegálním žadatelům o azyl vzkázal, že za žádnou cenu nedovolí, aby se právě tito uprchlíci dostali do Evropské unie a zejména pak do Maďarska, komentuje maďarský premiér aktuální dění v Evropě.

Čtěte dále: Rakousko podrážděně vzkázalo Merkelové: Nebudeme vaší čekárnou!

Slova maďarského premiéra Viktora Orbána jen potvrzují akce proti uprchlíkům. Politici nechali postavit dalších několik kilometrů zábran na hranicích právě proti nelegálním migrantům. Přístup Maďarska v minulosti několikrát kritizovala německá kancléřka Angela Merkelová, která však podle několika politologů ztratila veškerý respekt, vzhledem k utečenecké politice, jenž nalákala miliony uprchlíků z blízkého východu do Evropské unie.

Premiér Viktor Orbán vzkazuje: Za žádnou cenu nedovolíme vstup nelegálním uprchlíkům do naší země!

Ve svém interview pro rádio Kossuth maďarský premiér potvrdil, že jeho země nebude za žádnou cenu přijímat nelegální uprchlíky z blízkého východu. Nechystáme se měnit Maďarsko v Evropu, reaguje na utečeneckou politiku Merkelové maďarský premiér. Během rozhovoru došlo také na ostrá slova, která byla mířena proti Řecku, jenž podle premiéra porušuje Schengenskou dohodu, když vpouští uprchlíky na své území.

(KPa, ca.cz, ac24.cz, Foto: Cylonphoto / Shutterstock.com)

Přejít nahoru