Děsivá předpověď ruského válečného náčelníka o třetí světové válce se znovu vynořuje o čtyři roky později

Nejvyšší generál Vladimira Putina Valerij Gerasimov učinil v roce 2019 předpověď, která se ukázala jako znepokojivě přesná.

Valerij Gerasimov při rozhovorech s vysokými ruskými veliteli v roce 2019 řekl, že totální válka s NATO by mohla být na spadnutí.

Generál Gerasimov nyní slouží jako velitel všech ruských sil na Ukrajině.

Náčelník generálního štábu Vladimira Putina řekl, že Západ se v tichosti připravuje na “rozsáhlý vojenský konflikt”, který by zatáhl Rusko a další země, informuje express.co.uk.

Děsivá předpověď třetí světové války se nedávno znovu vynořila uprostřed drtivé bitvy na Ukrajině a hrozby regionální války eskalující ze současné války mezi Izraelem a Hamásem.

Čtěte také: Americký senátor: Válka s Ruskem byla naplánovaná už před deseti lety

Řekl ruským vojenským důstojníkům v místnosti, že Západ přidělil Rusku “status protivníka” – tři roky před invazí na Ukrajinu, hlásí Daily Mirror.

Dodal, že NATO pracuje na rychlejším rozmístění sil na “východním křídle”.

To přichází v době, kdy Západ nadále nalévá miliardy na Ukrajinu na podporu jejího boje proti ruským silám.

Čtěte také: Velitel Ozbrojených sil Ukrajiny granátem vyhodil do povětří vojáky, protože odmítli splnit rozkaz k sebevražednému útoku? Neuveden zdroj

Mezitím v Izraeli a Palestině jsou USA a NATO považovány za podporovatele Izraele, zatímco Rusko se vyslovilo proti izraelskému bombardování Gazy.

Během projevu nejvyšší generál řekl: “Pokračují práce na rozmístění amerických komponentů protiraketové obrany v Evropě.

“V pobaltských zemích a Polsku, Černém a Baltském moři se zintenzivňuje vojenská aktivita, zvyšuje se intenzita vojenských cvičení bloku.”

“Jejich scénáře ukazují na cílenou přípravu NATO na zapojení svých sil do rozsáhlého vojenského konfliktu.”

Kritizoval Západ za zveličování ruské vojenské hrozby a varoval, že přehnaná rétorika by se mohla omylem přelít do skutečného konfliktu.

Přejít nahoru