Rodí se druhé Německo, islamistické? Situace znepokojuje policii i politiky

Přehlížení antisemitských výroků, útoků na pořádkové síly a oslav brutálních útoků na izraelské civilisty. Nenávist k Židům dosáhla takového stupně, že se zcela bez zábran odehrává v německých ulicích. Příliš dlouho se mnozí politici dívali jinam a přehlíželi vznikající islamistickou paralelní společnost, která přerostla v nezvládnutý problém německého národa, uvedl německý deník Bild.

Eskalaci protižidovských útoků a glorifikaci brutálních útoků na izraelské civilisty čelí v posledních dnech mnoho zemí včetně Německa.

Ahmad Tamim, člen skupiny “Generation Islam”, kázal pod televizní věží v německém hlavním městě asi 800 účastníkům. Stěžoval si zejména na svobodu slova týkající se Palestinců, která je podle něj “silně omezena”, zatímco dav skandoval “Svobodná, svobodná Palestina”. Heslo znamenající zničení Izraele.

Zmíněná radikální muslimská skupina “Generace islámu” se pak na Platformě X radovala z šokujícího počtu lidí, kteří přišli Tamimovu projevu bez ostychu zatleskat, a reagovala větou: “Spontánní berlínská demonstrace dnes bez jakékoli reklamy. Co myslíte, že by se stalo, kdyby svolali demonstraci?”.

Stovky převážně mladých mužů se o víkendu sešly na centrálním berlínském náměstí Alexanderplatz a u Braniborské brány s jediným cílem. Veřejně vyjádřit své pohrdání Izraelem. A ukázat, že jsou jedinými vládci v německých ulicích, píše německý bulvární deník Bild.

Vše proběhlo bez zásahu policie, včetně modlitby, na kterou muslimové den předtím “pozvali” lidi k Braniborské bráně.

Jen o několik kilometrů dál, na Sonnenallee v berlínské čtvrti Neukölln, se zrodila bašta protižidovských protestů. Ty se od teroristického útoku na Izrael stupňují a den za dnem jsou teroristé z Hamásu oslavováni a izraelské oběti zesměšňovány.

To však není jen problém Berlína. Po celém Německu se od útoku Hamásu na Izrael shromažďují v německých ulicích tisíce lidí připravených k násilí, aby oslavovali brutální útok na izraelské civilisty a skandovali antisemitská hesla.

Paralelní islamistická společnost se však neobjevila v posledních dnech, ale je to dlouho přehlížený problém, před kterým vláda příliš dlouho zavírala oči. A policejní odbory a politici nyní bijí na poplach.

Podle Wendtových slov byly v posledních dnech na policisty házeny nejen kameny, ale i zápalné bomby. Urážky, které musí jeho kolegové poslouchat na ulicích, prý raději neopakuje. Pachatelé však podle něj dávají jasně najevo, co si “myslí o našem společenském řádu a jeho představitelích, totiž nic. Zesměšňují náš ústavní stát, pohrdají jím a opovrhují jím”.

Toleranci a právní stát podle něj považují za slabost a směšný ústupek. “Naši kolegové zažívají uprostřed Německa naprostou paralelní společnost,” dodává šéf německých policejních odborů, informuje stcity.sk.

Přejít nahoru