Viktor Orbán

Viktor Orbán vyzývá na boj proti Bruselu a hledá spojence

Maďarský premiér Viktor Orbán, který projevil v minulých týdnech a měsících značnou snahu bojovat proti nařízením a “povelům” od Evropské unie v souvislosti s uprchlickou krizí a přijímáním uprchlíků, hledá spojence v budoucím boji pro Bruselu. Maďarský premiér tak vyhlásil boj proti Bruselu a proti přijímání žadatelů o azyl do Evropské unie přes takzvané uprchlické kvóty, proti kterým se však postavila značná část členských zemí unie, včetně samotného Maďarska.

Maďarský premiér Viktor Orbán vyzývá na boj proti uprchlickým kvótám, Bruselu a hledá spojence

Podle vyjádření maďarského premiéra přece nemohou rozhodovat úředníci v Bruselu, s kým máme ve vlastním státě žít. Když budeme akceptovat uprchlické kvóty, potom bude samotný Brusel rozhodovat o tom, s kým budeme muset žít, komentuje aktuální situaci v Evropské unie maďarský premiér Orbán. Není to však jen samotné spolužití s uprchlíky, ale také etnické složení zemí, které se bude transformovat s příchodem těchto muslimských běženců.

Čtěte dále: Maďarsko úspěšně brání hranice proti uprchlíkům

Maďarský premiér Viktor Orbán v této souvislosti uvedl, že v následujících týdnech navštíví co nejvíce zemí v Evropské unii, s cílem získat cenné spojence v tomto společném boji proti Bruselu. Německá média označují politiku maďarského premiéra za xenofóbní kampaň, kterou nabádá obyvatele Maďarska k nenávisti.

(KPa, ca.cz, hs.sk, Foto: Northfoto / Shutterstock.com)

Přejít nahoru