Do jakých pánví investovat?

Pánve jsou základním vybavením, které by nemělo chybět v žádném stravovacím zařízení. Toto kuchyňské nádobí umožňuje smažení, dušení a pečení. Kuchyňské pánve jsou na trhu k dispozici v různých variantách a jsou určeny pro přípravu různých pokrmů.

 

Nákup profesionální pánve je investicí na dlouhá léta, proto se vyplatí pečlivě vybrat model, který splní všechný Vaše požadavky. V tomto článku se na toto kuchyňské nádobí podíváme blíže a poradíme našim čtenářům, na co si dát při jeho výběru pozor. Pokud Vás toto téma zajímá a chcete se dozvědět vice informací, přečtěte si tento článek!

 

Jaké vlastnosti by měla mít dokonalá pánev?

 

Vyberte takovou pánev, která vyhoví potřebám Vaší kuchyně. Pokud Váš podnik podává hlavně palačinky, rozhodněte se pro pánve určené projejich připravu. Ne všechny modely na trhu jsou určeny například pro indukční sporáky, proto je třba pamatovat na to, jaký typ sporáku máte ve Vaší kuchyni. Důležitým faktorem je materiál, z kterého je pánev vyrobena. Mezi nejoblíbenější patří:

 

  • teflonová pánev jeden z nejoblíbenějších a nejlevnějších modelů. Na jeho povrchu je speciální nepřilnavý povlak, díky kterému můžeme při smažení použít mnohem méně tuku – připravované pokrm se nepřipálí.

 

  • litinová pánev model s vysokou odolností vůči poškozením, škrábancům a rozbití. Je to skvělá alternativa žáruvzdorného nádobí, litinové pánve lze používat i v troubě.

 

  • keramická pánev – vhodná pro smažení, jelikož je odolná vůči velmi vysokým teplotám. Toto nádobí se velmi těžko poškrábe a díky speciálnímu povlaku je jídlo připraveno opravdu rychle.

 

  • titanová pánev – odolná vůči poškozením a škrábancům, její koupě je zaručeně investicí na mnoho let. Většinu modelů lze mýt v myčkách nádobí, což urychlí  práci v kuchyni.

 

  • hliníková pánev tento model jistě najdete v každé domácnosti. Je snadno dostupný, univerzální a levný. Tato pánev je charakteristická svou lehkostí – skvěle se hodí k míchání potravin bez použití jiných pomůcek.

 

Při výběru pánve nedoporučujeme se řídit pouze cenou. Pokud zakoupíte nejlevnější dostupný model, je velice pravděpodobné, že již po několika týdnech bude nepoužitelný.

 

Vsaďte na značku Stalgast! 

 

Širokou nabídku připravila společnost Stalgast. Cateringová pánev musí být především odolná a praktická. Všechny tyto vlastnosti mají výrobky právě této značky! Stalgast je polská společnost, která od roku 1990 vyrábí a prodává inovativní vybavení, příslušenství, náčiní a pomůcky určené pro profesionální gastronomii. Jejich produkty splňují požadavky i těch nejnáročnějších zákazníků.

 

Jak se vyrábí pánev na paellu?

 

Pro přípravu tohoto aromatického a chutného španělského pokrmu je vhodná pánev na paellu. Charakteristickým rysem této pánve je její pevné dno a vyšší stěny – to značně usnadňuje přípravu pokrmu. Pánev na paellu je vybavena dvěma držadly, které usnadní její manipulaci. Výrobek je žáruvzdorný, protože paelly se připravují na otevřeném ohni.

Titulní obrázek: frepik.com

Přejít nahoru