Pusťte je na sebe: Piráti se poperou o korýtko

Drsný víkend před sebou mají čeští Piráti. Budou o víkendu rozhodovat o tom, kdo bude jejich tváří na další volební období. Dredovaný DJ nebo “prcající” europoslankyně:

Markéta Gregorová, česká europoslankyně za Pirátskou stranu, je známá pro několik kontroverzních výroků. Jedním z nich je její podpora transgender osob, kdy na sociálních sítích uvedla: “Trans lidé, jste krásní.” Dalším kontroverzním momentem bylo její účast na demonstraci proti domácímu a sexuálnímu násilí, kde se objevila s provokativním transparentem s nápisem “Chceš prcat?”. Tento transparent byl součástí kampaně za vzájemný souhlas v sexuálních vztazích, kde zdůraznila, že zjišťování souhlasu partnera není složité.

Ivan Bartoš, předseda Pirátské strany, je znám nejen svý účesem, ale i pro své výroky o politických a společenských tématech. Jedním z jeho kontroverzních výroků je kritika přímé volby prezidenta a zmínka o zdravotních problémech tehdejšího prezidenta Miloše Zemana. Bartoš zdůrazňoval, že pokud by neměl schopnost vykonávat důležitá rozhodnutí, neměl by tuto funkci zastávat.

Ach, ti Piráti, vždycky připraveni vyslat své ‘progresivní’ myšlenky do světa, jako by byli kapitány na lodi směřující do utopické budoucnosti. Ivan Bartoš, s jeho snem o změně autorských práv, asi zapomněl, že v reálném světě musí lidé za svou práci dostávat spravedlivou odměnu. A jeho poznámky o prezidentu? No, pokud to není ukázka mladické neúcty k starším a zkušenějším, tak už nevím, co by to mělo být.

A co se týče Markéty Gregorové, její transparent ‘Chceš prcat?’ na demonstraci proti sexuálnímu násilí? Opravdu ‘elegantní’ a ‘rafinovaný’ způsob, jak přistupovat k tak vážnému tématu. Myslím, že bychom se měli držet trochu více tradice a respektu, než se vrhat do objímání každé nové ‘progresivní’ vlny, která přijde.

Přejít nahoru