Krátke zprávy z domova: Řidička prorazila zábradlí a utopila auto v rybníku u Prahy

Auto i s řidičkou skončilo v Pivovarském rybníku. Okolnosti nehody vyšetřuje policie. Podle informací Novinek nejdřív prorazila zábradlí.

Více info Novinky.cz

Na Táborsku našli mrtvého muže, zřejmě ho někdo zavraždil

Mrtvého muže našli v úterý jihočeští kriminalisté v jedné z chatových osad na Táborsku. Podle informací Práva muže zřejmě někdo zavraždil.

„V souvislosti s tímto případem jsme zadrželi tři osoby. Další směr vyšetřování ukáže nařízená soudní pitva,“ uvedl ve středu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.
Nic bližšího kriminalisté sdělovat zatím nebudou.

Více info Novinky.cz

Obžalovaný z vraždy chlapce chtěl podle matky malého převychovat. Byl prý rozmazlený

Za velkého zájmu veřejnosti pokračoval ve středu Krajský soud v Ústí nad Labem v projednávání případu utýraného tříletého chlapce. Z jeho týrání a smrti viní žaloba 20letého Josefa K., kterému hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest. U soudu vypovídala chlapcova matka, podle které prý obžalovaný říkal, že si chlapce převychová po svém.

Více info Novinky.cz

Kraj hodlá zvelebit park u kostela Nejsvětější Trojice

S rekonstrukcí parku u kostela Nejsvětější Trojice ve Valašském Meziříčí počítá Zlínský kraj. Pozemek pod parkem získal vloni převodem od města Valašské Meziříčí.

Kraj chce provést revitalizaci parku, rekonstruovat jeho oplocení a vybudovat zde bezbariérový přístup, obslužnou komunikaci i toalety.

Více info Zlínské novinky

Obavy z příchodu srbských pracovníků do Písku jsou zbytečné

Dvě stovky zaměstnanců ze Srbska přivede do Písku společnost Faurecia. Na jejich pracovním pobytu v rámci státního programu Srbsko, který potrvá dva roky, se firma dohodla s vedením města.

„Pracovníci procházejí pečlivým výběrem ještě ve své domovské zemi, kde jsou posuzovány jejich kvalifikační i osobnostní předpoklady. Zde v Písku se stanou kmenovými zaměstnanci firmy. Preferovány budou manželské nebo partnerské páry,“ říká starostka Eva Vanžurová. Tím by městu měla být poskytnuta určitá záruka, že s lidmi z Balkánu nebudou v jejich novém dočasném domově problémy.

Více info Jihočeské novinky

Přejít nahoru