Francie: Nigerijští squatteři terorizují 60 obyvatel, aby opustili své domovy v Marseille

Asi 60 nájemníků bylo vyhnáno ze svých domovů nelegálními nigerijskými migranty, kteří squatovali budovy v oblasti a vykazovali násilné chování, podle místních zpráv.

60 nájemníků soukromé rezidence v 15. arrondissementu Marseille uvedlo, že anglicky mluvící Nigerijci pomalu zabírají stále více a více majetku uvnitř zchátralých budov v této oblasti a nakonec přímo obsadili některé byty nájemníků, podle francouzského média RTL a novin Le Figaro.

Mladá žena jménem Melina vysvětlila, že převzali její majetek, když byla pryč na víkend. Upozorněna sousedem, spěchala domů, jen aby zjistila, že řada Nigerijců odmítla vyjít z jejího bytu a donutila ji vstoupit do haly.

Další 24letá Zineb vysvětluje, že nemůže “zůstat na místě, kde není bezpečí”. Rozhodla se opustit svůj byt se svou rodinou.

Squatteři jsou mezi sebou ultranásilní, přičemž prostituce a obchod s drogami hrají hlavní roli. Různé gangy pravidelně bojují s mačetami ve společných prostorách a pak utíkají do bytů v okolí.

“Když mezi sebou bojují, klepou na byty, abychom je otevřeli a oni se ukryli. Jiný klan je chce zabít, a tak se chtějí uchýlit k nám,” vysvětluje Nella, jejíž “malé děti se probudily v panice, šokované”.

Přejít nahoru