Vítězství

Vítězství syrské armády v Palmýře staví Obamu do svízelné situace

Vítězstvím syrské vládní armády v Palmýře se americký prezident Barack Obama ocitl ve svízelné situaci, píše Los Angeles Times.

Deník Los Angeles Times informuje o vítězství syrské armády v Paylmýře, jenž staví Obamu do těžké situace

Jak deník poznamenal, ještě před oficiálním návratem Palmýry, byla vyhlídka na její osvobození z rukou teroristů Islámského státu, odsouhlasena po celém světě. Ale USA a jejich spojenci v žádném případě nespěchají s radosti: Bílý dům tvrdě pracoval na tom, aby předložil boj proti IS jako svůj projekt, a Rusko obviňoval z útoků na “umírněné” povstalce.

Washington již řadu let hledá efektivního „partnera” v Sýrii a žádal svržení současného prezidenta Bašára Asada, pokračovaly noviny. O to těžší je nyní pro Bílý dům přiznat před všemi, že úspěch v boji proti IS dosáhla Asadova armáda a její spojenci, jako je Rusko a Írán.

USA opakovaně obvinily Asada z rozpoutání občanské války a přivlečení extremistů z celého světa. Nicméně, scény osvobození dávnověké Palmýry syrskými vládními silami, které odstraňují vlajky teroristů, předkládají trochu jiný obrázek, uzavřel americký deník.

(KPa, pz.cz, Foto: Volodymyr Borodin / Shutterstock.com)

Přejít nahoru