Nizozemsko

Nizozemsko plánuje zakáz prodeje naftových a benzínových automobilů

Je rok 2025 a Vy si chcete koupit auto, které je poháněno na benzín či naftu. Něco takového však od roku 2025 nebude pravděpodobně v Nizozemsku vůbec možné. Ptáte se proč? Politická strana PvdA plánuje pozastavení prodeje všech automobilů, které jsou poháněny na benzín a naftu, přednost budou mít elektromobily. V době, kdy se elektrická auta vyvíjí k možnostem využitelnosti a inženýři začínají navrhovat auta, která se řídí sama, sahá nizozemská vláda po zákazu prodeje naftových a benzínových aut, jenž se řadě lidí nelíbí.

Nizozemsko plánuje od roku 2025 zcela pozastavit prodej benzínových a naftových aut, které nahradí elektromobily

Jedná se však o zcela nové vozy, nikoliv bazarové, které by měly být podle tamějších zpráv stále k dispozici. Politická strana tvrdí, že do roku 2025 bude dostatek času na to, aby bylo prostředí dostatečně připraveno pro elektrické automobily. Stejná politická strana prosazovala prodeje samořídících automobilů, které mají ulehčit tamější dopravní situaci a redukovat četné zácpy.

Čtěte dále: Salámy za komunistů? O 34 % více masa a o 10 éček méně

K návrhu se vyjádřila i další tamější politická strana, která představy o prodeji elektrických aut považuje za nereálné. Dokonce několik členů ze samotné politické strany PvdA považuje návrh za absurdní. Zastavení strany PvdA však bude podle názoru mnoha politiků velice těžké.

(KPa, ca.cz, cnet.com, Foto: Shutterstock)

Přejít nahoru