Islámský stát popravil poprvé v historii ženu

Islámský stát opět zabíjel. Tentokrát se jednalo o popravu ženy, což bojovníci z Islámského státu uskutečnili poprvé. Jedná se tak o první případ zavražděné ženy rukou bojovníků z IS. Tato popravená žena působila v době před touto vraždou jako novinářka, která v posledních dnech života psala ve většině případů o životě v městě Rakka.

Radši přijdu o svoji hlavu než o důstojnost

Tento fakt se zřejmě nehodil teroristům z Islámského státu a ženu chladnokrevně popravili. Jedná se tak už o několikátou popravu ze strany teroristů na území Sýrie. Mladá muslimka totiž zveřejňovala v deníků informace z centra kalifátu a žena také patřila mezi odpůrce těchto radikálů, kteří ženu následně popravili.

Islámský stát popravil poprvé v historii ženu. Mladá novinářka popisovala život ve městě Rakka

Ruqía Hassanová byla třicetiletá novinářka, která byla kurdského původu, komentuje britský The Guardian. Televizní stanice CNN informovala o tom, že mladá žena byla popravena už na konci roku 2015, ale informace o popravě za špionáž se rodině a médiím donesla až tento týden. Oznámení o popravě mladé ženy na sociální síti Twitter:

Podle CNN bojovala žena jako jediná proti radikálům přímo z místa, kde tito teroristé působili. Přesto, že mladá Ruqía Hassanová působila pod pseudonymem Nissan Ibrahim, nepodařilo se ji před těmito útočníky uniknout.

Přejít nahoru