The National Interest: Polsko chce armádu NATO na cizí účet

Americký deník The National Interest informuje o snaze polské vlády, která chce umístit armádu NATO na polské území na cizí účet. Polská vláda tak reaguje podle amerického deníku na současnou hrozbu Ruska, která je podle Polska v současné době více než aktuální, vláda ji však nemůže ničím podložit. K čemu je tedy tato armáda NATO Polsku?

Polsko tak požaduje umístění armády NATO, jelikož považuje Rusko za vážnou hrozbu pro svoji zemi, i když ostatní státy Evropské unie nepovažují Rusko jako hrozbu, ohrožující jejich státní bezpečnost. Na tento fakt poukázal Doug Bendou, který v minulosti působil jako asistent prezidenta Ronalda Reagana. Doug Bendou je také jedním z pracovníku Cato institutu, který se už v minulosti zapletl do politické scény v České republice.

The National Interest varuje: Polsko požaduje umístění armády NATO na jejich území na cizí účet

Polsko bude v letošním roce hostit summit zemí NATO a polská vláda se vyjádřila jasně, jaké jsou cíle země během následujících měsících. Polsko hodlá podle tamějších informací vyvíjet tlak na členy Aliance, aby byla poskytnuta Polsku tato vojenská pomoc v podobě armády NATO. Summit se bude v Polsku konat v červenci v hlavním městě a světoví lídři tam budou diskutovat o hrozbě pro Evropu, kterou je podle zemí Rusko.

Foto: Richard Whitcombe / Shutterstock.com

Přejít nahoru