Angela Merkelová

Angela Merkelová čelí kritice v německém tisku

Německá kancléřka Angela Merkelová je v současné době pod palbou ze strany německých médií, jenž se s kritikou celého Německa opravdu nepářou. Německý deník Der Spiegel, o kterém jsme Vás už v minulosti informovali, zveřejnil ostrou kritiku na německou politiku a samotné Německo. Deník volá po změnách v otázce uprchlické krize po událostech v Kolíně nad Rýnem.

Věděli o nebezpečí, byli varování, ale přesto Německo odmítalo poslechnout

Deník také upozorňuje na fakt, že se potvrdilo varování východních zemí, jenž Evropu před uprchlíky varovaly. Německo o tomto faktu vědělo, ale nechtělo se podle něj řídit a ignorovalo ho, komentuje Der Spiegel. V článku dokonce padl výraz jako ničitelka Evropy, jenž byl mířen na německou kancléřku Angelu Merkelovou.

Angela Merkelová a celé Německo pod silnou kritikou německého deníku Der Spiegel

Východní Evropa se vysmívá celému Německu, píše hned na začátku svého článku Der Spiegel. Německé noviny dokonce zmínily slovenského premiéra Roberta Fica a jeho vyjádření, kde odmítl přijetí uprchlíků na úkor bezpečnosti obyvatel Slovenska. Pomyslnou pochvalu si od deníku také vysloužil maďarský premiér Viktor Orbán, který byl zásadně proti uprchlické krizi a přijímání uprchlíků do Evropské unie. Maďarského premiéra pobouřil přístup EU dokonce natolik, že zvažoval žalobu spolu se Slovenskem proti unii.

Foto: Drop of Light / Shutterstock.com

Přejít nahoru