Válka v Sýrii

Válka v Sýrii: USA se obávají připojení “jejich” povstalců k Rusku

Daily Beast informuje o vážných problémech Spojených států, které se obávají přeběhnutí “jejich” povstalců k ruské straně. Mluvíme zde o Kurdech a arabských povstalcích, kteří využili ruské nálety ke svému prospěchu a dokázali vybojovat nad svým nepřítelem obávané území, komentuje Daily Beast. Současné podmínky dokonce dovolují podle tamějších informací a podle zdrojů Daily Beast přejít Kurdům do aliance se samotným Ruskem.

Většina ruských akcí jde na ruku Assadovi a prodlužuje se tak zbytečně válka

Přesně tohoto scénáře se obávají Spojené státy a jejich důstojníci, jenž deník oslovil. Spojené státy tato otázka přeběhnutí “jejich” povstalců znepokojuje hlavně proto, protože tyto bojovníky zásobuje zbraněmi a celkově financuje v boji na blízkém východě. Je tento přechod povstalců na ruskou stranu vůbec možný, vzhledem k financování ze strany USA?

Válka v Sýrii: Spojené státy se obávají přeběhnutí “jejich” bojovníků do aliance s ruskou stranou

Podle deníku Daily Beast, tyto letecké útoky ruské armády přitahují pozornost Kurdů, jelikož ruská armáda neútočí pouze na pozice Islámského státu, ale ruské jednotky útočí na jakoukoliv skupinu, jenž se staví proti Assadovi. Kurdské jednotky a syrští rebelové si dávají za cíl svržení současného režimu Bašára Asaada a poražení teroristické skupiny Islámský stát, jelikož jsou boje mezi těmito dvěma skupinami vedeny již několik let.

Foto: Volodymyr Borodin / Shutterstock.com

Přejít nahoru