Zprávy

Brazilské zprávy informují o bezdomovci, který zachránil neznámě ženě život

61letý bezdomovec v Brazílii bojoval se střelcem, aby zachránil ženu. Byl zabit poté, co ho muž střelil do hrudi. Žena, která byla držená jako rukojmí, přežila. O muži, který zachránil ženě život informovaly brazilské zprávy.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=TQg-tqbQ6CI&w=853&h=480]
Muž bez domova, Francisco Erasmo Rodrigues de Lima, obětoval svůj život, aby střelce zahnal, protože hrozil ženě, že ji zabije. Stalo se tak u slavné katedrály v Brazílii. Střelec byl identifikován jako Luiz Antonio da Silva (49).

Brazilské zprávy informovaly svět o hrdinském činu bezdomovce, který zachránil ženě život

Byl postřelen a zraněn, ale měl větší štěstí než statečný Francisco. Silva předtím strávil 22 let ve vězení za krádež, poškozování majetku a ublížení na zdraví. Francisco dostal zřejmě 2 kulky, které ho zasáhly do hrudi, a následně zemřel na místě činu. Muž, který držel neznámou ženu jako svoji rukojmí byl podle informací zastřelen policií, která po výstřelu na bezdomovce spustila palbu a muže zneškodnila.

Vojenská policie, která na místě zasahovala, nepoukazovala na žádné ztráty na životech, ani žádná vážná zranění. Držená žena, jenž byla na konci incidentu zachráněna, utrpěla podle police pouze minimální zranění, která byla na místě činu ošetřena. Podle médií strávil útočník před útokem přibližně 20 minut modlením v tamějším kostele.

Zdroj: AC24

Přejít nahoru