Islámský stát

Islámský stát chce otrávit řeky, které tečou do Turecka

Turecké speciální služby zjistily znepokojující informace, které odhalily plán teroristů z Islámského státu, kteří mají v plánu otrávit řeky, které tečou na území Turecka. Islámský stát podle dostupných tamějších informací hodlá k tomuto znečištění a otrávení tureckých řek využít bakterie tularémie. Tato bakterie je typická zejména pro divoce žijící zvěř, která nemoc také roznáší.

Islámský stát se snaží infikovat řeky smrtící bakterií

Mezi hlavní příznaky této bakterie patří například teplota, malátnost, ze které může vzejít ztráta ostražitosti a pohyblivosti. Zprávy o této plánované akci Islámského státu přinesl Paolo Mastrolilli, který zveřejnil článek v italském deníku La Stampa, s odkazem na turecké speciální síly. Islamisté chtěli této strategie využít již v minulém roce, jak potvrzuje také hrozba z Kosova z července minulého roku.

Islámský stát chce otrávit řeky tekoucí do Turecka, informují o tom turecké speciální služby

Situace je natolik vážná, že inspektoři OSN plánují zahájení akce v Sýrii, která bude prošetřovat právě toto použití chemických látek v řekách, informuje o tom článek v deníku La Stampa. Turecké orgány jsou touto zprávou velice znepokojeny a připravují už proti tomuto počínaní Islámského státu určitá opatření. Podle zpráv však nebude mít tento fakt vliv na mírová jednání, jenž se uskuteční v Ženevě.

Zdroj: Prvnizpravy
Foto: CRM / Shutterstock.com

Přejít nahoru