Děsivá statistika: Policie v USA zabila minulý rok skoro 1000 lidí

Americký deník The Washington Post přichází se zprávou, která odhaluje děsivé statistiky policejních složek v USA, které v minulém roce byly nuceny zabít více lidí, než kdo kdy čekal. Deník The Washington Post, o kterém jsme Vás informovali ve včerejších hodinách, když informoval o Angele Merkelové a její zradě západu, veřejnost informuje o téměř jedné tisícovce zabitých lidí americkou policií.

Přesněji se jednalo podle deníku The Washington Post o 965 lidí, kteří byli usmrceni střelbou od policie. Z tohoto počtu obětí bylo přibližně 40 procent neozbrojených afroameričanů. Toto číslo je vskutku alarmující, když si uvědomíme, že afroameričani tvoří podle statistik přibližně 6 procent populace ve Spojených státech.

Policie v USA zabila skoro 1000 lidí za uplynulý rok 2015, 40% těchto usmrcených tvořili afroameričani

Deník poukazuje na to, že v jedné čtvrtině případů zabití policistou byla duševní choroba, kterou oběti trpěli. Potvrdila to tamější policie s odkazem na odborné zdravotní složky. Další čtvrtina obětí byla zabita, když museli policisté zastřelit prchajícího podezřelého, který se nehodlal policii vzdát a riskoval tak radši svůj život.

V minulém roce také došlo k ztrojnásobení obvinění, mířených proti policistům, kteří někoho zabili. Policejní složky se však brání tím, že až ve třech čtvrtinách případů byli policisté pod palbou a byli tak nuceni použít střelné zbraně na svoji obranu.

Přejít nahoru