Druhá světová válka a tajemství, která ukryla

Není žádným tajemstvím, že se během druhé světové války ztratilo na tisíce draze ceněných kulturních děl, které kradly nacistické armády za vidinou finanční odměny. Blíží se jaro roku 1945 a německá nadvláda nad Evropou je na zhroucení. Nákladní vlaky, automobily a jiné dopravní prostředky jsou naplněny těmito kulturními poklady, které nakradli vojáci.

Žid není a nikdy nebude právoplatným říšským občanem

Necelých 71 let uběhlo od konce druhé světové války a svět stále hledá německé poklady, které se nepodařilo všechny do dnešního dne najít. Největším zlodějem byl podle zdrojů říšský maršál Hermann Göring, který byl známý jako jeden z největších nacistických zlodějů během druhé světové války. Kde však ukryl tento muž většinu svého nakradeného kulturního pokladu?

Druhá světová válka a její tajemství, která nebyla odhalena ani do dnešních dnů

Jednou z nejznámější takovou “skrýší” byl solný důl, který se nacházel v rakouských Alpách. Tento solný důl dokázala odhalit těsně po druhé světové válce americká armáda, která tento poklad odtajnila. Hermann Göring dokonce s těmito krádežemi začal ještě před započetím druhé světové války. Již v roce 1938 nakázal Göring vykrást na 7500 obchodů a přijít si tak na potencionálně velký obnos peněz. Jednalo se ve většině případů o klenotnictví, která patřila židovským majitelům. Tento majetek se odhadoval na přibližně 1.7 milionu říšských marek.

Přejít nahoru