Edward Snowden říká, že právý Usáma bin Ládin je naživu a platí jej CIA

Bývalý zaměstnanec CIA – Edward Snowden – řekl, že má důkazy o tom, že Usáma bin Ládin je stále naživu. V rozhovoru s moskevským médiem Tribune Snowden řekl, že Usáma žil na Bahamách prostřednictvím výplatních listin CIA. Kde je pravda?

Edward Snowden tvrdí: Usáma bin Ládin je stále naživu

Novinám řekl, že má dokumenty, které to vše znatelně dokazují. Dokonce prý stále dostává velké množství peněz skrze přední podniky a organizace přímo na jeho účet. Ovšem momentálně neví, kde se Usáma nachází, avšak v roce 2013 podle všech  dostupných informací a zdrojů se nacházel ve své vile se svými pěti manželkami a dětmi.

Snowden, který momentálně žije jako uprchlík v Rusku, si dovolil veškerá tato data zpřístupnit, aby svět viděl CIA v pravém světle. CIA tedy jen předstírala smrt Usáma bin Ládina, on byl totiž transportován na neznámé místo v Bahamách.

Potvrzená slova Snowdena však nejsou ani nijak jinak doložená, jelikož se prozatím Snowden kryje, proto se můžeme prozatím jen domnívat, nikoli dělat závažná rozhodnutí a závěry. A americká vláda zasáhla a podala obvinění ze špionáže proti Snowdenovi a také z důvodu odhalení utajovaných dokumentů NSA novinářům, tedy veřejnosti.

Přejít nahoru