Zprávy

Zprávy z Německa potvrzují zabavování cenností uprchlíkům

Německé orgány v souvislosti s finančními problémy, které v zemi způsobují nekončící zástupy uprchlíků, začínají zabavovat cennosti uprchlíkům, které pomohou zaplatit za jejich pobyt a výdaje. O skutečnosti informovala německá média, která informuje o těchto praktikách na uprchlících, které začaly využívat orgány v jižní oblasti Německa. Některé zprávy dokonce uvádějí, že podobné praktiky budou v budoucnu uplatňovat i jiné země v Evropské unii.

Pokud žádáte o azyl, musíte použít vlastní úspory, než dostanete patřičnou pomoc

Důvodem tohoto jednání je snaha o snížení přílivu počtu migrantů z blízkého východu a severní Afriky do Evropy. Německo není však první zemí v Evropské unii, jenž využila tohoto zabavování cenností uprchlíkům. V minulém roce této taktiky využilo Dánsko, které jako první začalo uprchlíkům zabavovat cennosti, jenž tak pomohly s financováním nákladů pro žadatele o azyl.

Německé zprávy informují o nových praktikách, které využívají patřičné orgány k financování uprchlíků

Německý deník Bild informuje o tom, že některé vlády jednotlivých krajů začínají účtovat poplatky za ubytování uprchlíků. Těmto žadatelům o azyl mají orgány zabavovat cennosti v hodnotě až 750 euro, tedy přibližně 20.000 Kč. Německým médiím to oznámil bavorský ministr vnitra Joachim Herrmann. Opatření některých krajů už vyvolalo kritiku levicových stran, podle kterých jsou tyto kroky protiprávní, jelikož by azylanti neměli nést náklady za svůj azyl.

Zdroj: Prvnizpravy
Foto: Jazzmany / Shutterstock.com

Přejít nahoru