Trestné činy uprchlíků musí být zatajovány, komentuje německý policista

Německý policista okomentoval současnou situaci v Německu s ohledem na trestné činy, které spáchali v několika minulých dnech žadatelé o azyl z blízkého východu a Afriky. Podle tohoto policisty dostala německá policie jasně přikázáno, že nesmí trestné činy uprchlíků oznamovat veřejnosti nebo jakkoliv informovat média. O tomto problému bylo dokonce zakázáno mluvit i televizním moderátorům.

Pokud se moderátoři zmíní o uprchlících, bude přerušeno vysílání

Ti dostávali nebo možná ještě teď dostávají pokyny, aby se nevyjadřovali k událostem, jenž hovoří o trestných činech uprchlíků na území Německa a celé EU. Kdyby se moderátoři zmínili o tomto tématu bylo by celé vysílání následně přerušeno. Tuto informaci přinesl deník Frankfurter Allgemeine Zeitung na odvolání Chritiana Pfeifera, jenž tyto praktiky oznámil veřejnosti.

Trestné činy uprchlíků musí být zatajovány, komentuje německý policista, jenž informuje o praktikách vlády

Díky těmto zákazům pro moderátory, se informace o napadeních a násilí dostaly mezi veřejnost až v pondělí, tedy několik dnů po těchto incidentech. Svědkyně incidentů z Nového roku tvrdí, že akci organizovalo několik slušně oblečených muslimů, kteří rozdávali rozkazy uprchlíkům, kteří operovali v blízkém davu. Německý deník Bild zatím přináší informace o tom, jak došlo k napadení i mimo území samotného Německa. Případy se odehrály i ve Švýcarsku a Rakousku.

Foto: 360b / Shutterstock.com

Přejít nahoru