Uprchlická krize na Slovensku? Chovají se jako pravicoví populisté, tvrdí v Německu

Že se německé vládě a prakticky celé Evropské unii nelíbí přistup Slovenska k řešení uprchlické krize není žádným tajemstvím, z Německa však přišla zpráva, jenž je opravdu k zamyšlení. Aydan Özoguzová okomentovala přistup Slovenska, který je podle této ženy naprosto šokující až pravicově populistický.

Je třeba svolat zvláštní summit, který bude řešit útoky muslimů na Nový rok

Podle zmocněnkyně německé vlády pro migraci využívá slovenský vláda přehmatů z Kolína nad Rýnem pro šíření nenávisti proti náboženské komunitě, která ve velkém počtu migruje do centra Evropy. Snaží se tak zmocněnkyně naznačit, že útoky muslimů na Nový rok byly pouze přehmatem? Tyto útoky na Nový rok ohlásilo celkem 300 žen, a to jen z města Kolín nad Rýnem. Podobné případy napadení hlásí také oběti ze zemí jako je Rakousko a Švýcarsko.

Uprchlická krize na Slovensku a její řešení vzbuzují obavy v Německu, kde považují chování vlády za populistické

Po těchto útocích dokonce Robert Fico volal po svolání summitu, který by měl vyřešit tato napadení, která se na Nový rok odehrála v několika členských zemích unie. Robert Fico podle zmocněnkyně děla z muslimů na Slovensku lovnou zvěř, jelikož jim v těchto chvílích hrozí útoky vzhledem k událostem, jenž se odehrály na Nový rok.

Foto: Photoman29 / Shutterstock.com

Přejít nahoru