Wagenknechtová: Mezi konfliktem v Sýrii a mírem stojí Erdogan

Sahra Wagenknechtová, levicově zaměřená německá politička tvrdí, že v otázce konfliktu na blízkém východě konkrétně v Sýrii, hraje turecký prezident Erdogan větší roli, než si myslíme. Podle německé političky je důležité sestavení nového strategického plánu, který zabrání dalšímu šíření válečného konfliktu ze Sýrie dále do Evropské unie a celé Evropy. Musíme si určit nové priority, komentovala Wagenknechtová pro německý Des Spiegel.

Pentagon již přiznal, že na začátku konfliktu podporoval Islámský stát

Prvním důležitým problémem, který je potřeba vyřešit jsou turecké hranice, přes které proudí každým dnem zástupy uprchlíků, mířící do Evropské unie za lepším životem. Tato hranice je třeba podle levicové političky uzavřít a zabránit tak uprchlíků, aby se ve velkém počtu dostali do Evropské unie, jenž je v současné době pod náporem těchto zástupů.

Německá politička Sahra Wahenknechtová komentuje: Erdogan hraje větší roli, než si všichni připouštějí

Možnost, že by se tento konflikt rozšířil dále do Evropy, je opravdu veliká. V současné době bojuje v Sýrii proti teroristům z Islámského státu celkem 15 států. V tak velkém uskupení dokonce bojují některé státy proti sobě, tvrdí politička. Je zde důležité také zmínit, že každý stát, který bojuje na území Sýrie, má jiné priority, jako například zmíněné Turecko. Dalším krokem je zastavení přílivu dalších bojovníků do oblasti a pozastavení dodávky zbraní teroristům.

Foto: thomas koch / Shutterstock.com

Přejít nahoru