Asad

Asad: Příměří v Sýrii je prakticky nemožné

Syrský prezident Bašár al-Asad se ve svém projevu k členům Národního svazu právníků vyjádřil k současné vojenské i politické situaci v jeho zemi, kde je podle jeho názoru aktuálně prakticky nemožné nastolit příměří. Asad považuje za nemožné nastolit příměří mezi stranami, které právě bojují v Sýrii proti teroristickým skupinám Islámského státu. Podle názoru prezidenta by nastolení míru mohlo posílit teroristické jednotky, jenž v současné době páchají nelidské činy.

Čtěte více: Bašár Asad: Turecko je jediným „záchranným lanem“ pro islámský stát

Syrský prezident také během svého proslovu schválil použití zbraní ve válečném konfliktu během domluveného příměří, jelikož by tato doba neměla být zneužita, aby posílila pozice teroristů z Islámského státu. Novinářský portál eadaily.com také zmínil, že Sýrie nemá jinou možnost, než tento válečný konflikt vyhrát a porazit tak teroristické jednotky z blízkého východu.

Syrský prezident Bašár Asad hovoří o současné situaci v jeho zemi, jenž podle prezidenta musí zvítězit ve válce

Během proslovu došlo také na zmínění Saúdské Arábie a Turecka, které jsou v tomto ozbrojeném konfliktu na blízkém východě pouze loutky Spojených států. Výše zmíněné země nemohou podle syrského prezidenta rozhodovat o zahájení pozemních operací proti teroristickým skupinám v Sýrii. Válka v Sýrii není pouze vnitřním konfliktem, ale má celosvětový význam, dodal Asad.

Zdroj: Prvnizpravy
Foto: Hadrian / Shutterstock.com

Přejít nahoru