Evropa

Evropa v letošním roce očekává další statisíce uprchlíků

Evropa v letošním roce očekává příchod statisíc uprchlíků, kteří migrují do Evropské unie z blízkého východu a severní Afriky. Předběžné statistiky dokonce hovoří o tom, že by se měla Evropská unie připravit na mnohem větší nápor uprchlíků, než byl v minulém roce. Jak informuje agentura DPA, samotné Německo, v čele s kancléřkou Angelou Merkelovou přijme v letošním roce přibližně 500.000 uprchlíků z blízkého východu a severní Afriky.

Čtěte více: Východní Evropa šla do otevřené konfrontace s Merkelovou

Jedná se však podle německých novin o předběžný odhad, přičemž reálný počet uprchlíků bude mnohonásobně vyšší. Za tímto proudem uprchlíků může s největší pravděpodobností dohoda mezi Německem a Tureckem, která do Evropy přivede v letošním roce na 1 milion žadatelů o azyl, jenž budou podle uprchlických kvót rozděleni do členských zemí Evropské unie.

Evropa očekává v letošním roce obrovský nápor žadatelů o azyl, Německo přijme přibližně půl milionu uprchlíků

Opatření před příchodem téměř půl milionu uprchlíků musí připravit ředitel Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíků Frank-Jürgen Weise, uvádějí německé zprávy. Agentura DPA však uvádí, že se jedná pouze o orientační číslo a také uvádí, že během minulého roku přicestovalo do Německo přibližně 1 milion žadatelů o azyl z blízkého východu a severní Afriky.

Zdroj: Konvezvativnyvyber
Foto: Procyk Radek / Shutterstock.com

Přejít nahoru