Bavorsko

Bavorsko brzy uzavře hranice s Rakouskem

Bavorsko se chystá v souvislosti s návalem uprchlíků, kteří se aktuálně ženou do Německa, uzavřít hranice s Rakouskem. V následujících několika hodinách se mají tamější bavorské policejní složky připravit na převoz k hraničním přechodům s Rakouskem, kde bude docházet ke kontrolám, jenž mají za úkol zamezit vstupu na území Německa nelegálním uprchlíkům z blízkého východu a severní Afriky.

Čtěte dále: Německý ministr vnitra připravil ultimátum Evropské unii

V případě, že německá vláda rozhodne o zamezení vstupu uprchlíkům do Německa, jsou připraveny bavorské policejní složky přemístit se na hranice s Rakouskem a zabránit tak pohybu nelegálním uprchlíkům. Informaci přinesla agentura DPA, která se odvolává na prohlášení bavorského ministra vnitra Joachima Hermanna, který hovořil o současném problému, kterým je nelegální migrace v Evropské unii.

Bavorsko je připraveno bránit hranice, pokud německá vláda schválí omezení počtu uprchlíků v Německu

Podle bavorského ministra vnitra musí být jeho kraj připraven na to, že bude spolková policie potřebovat pomoc od bavorské policie na hranici s Rakouskem, kde budou policisté v případě potřeby střežit brány do Německa. Německý deník Neue Presse již uvedl, že se bavorská policie bude muset připravit na okamžitý zásah, během kterého budou muset policisté kontrolovat všechny osoby, jenž budou chtít vstoupit na území Německa.

(KPa, ceskoaktualne.cz, konzervativnyvyber.sk, Foto: Janossy Gergely / Shutterstock.com)

Přejít nahoru