Pronásledování křesťanů

Čech natočil pronásledování křesťanů, teď muži hrozí doživotí

Petr Jaška, 52-letý muž, který cestoval do afrického Súdánu teď čelí od súdánských úřadů žalobě. Muž podle tamějších zdrojů z médií měl natáčet během svého netradičního výletu ve střední Africe film o pronásledování křesťanů, což se ovšem nelíbilo tamějším úřadům a muž byl poslán do vězení. Jak uvádějí zprávy z africké země, Petr Jaška se na svobodu zřejmě jen tak nedostane.

Čtěte dále: Zničí kancléřka Angela Merkelová Evropu? Zatím je na dobré cestě

Súdánské úřady chtějí Čecha za jeho činnost v zemi odsoudit na doživotí v tamějším vězení. Jelikož se muž nachází na území, kde se úřady řídí podle práva Šaría, které může Jaškovi vyměřit tento trest. Čech natáčel před svým zatčením rozhovory s tamějšími obyvateli, kteří byli svědky pronásledování křesťanů od muslimů. Po několika měsících v súdánském vězení čeká Petra Jašku soud, vyhlídky na svobodu jsou však nulové.

Petr Jaška natáčel v africkém Súdánu film o pronásledování křesťanů, teď muži hrozí doživotí

Muže podle informací ze Súdánu usvědčují z tohoto trestného činu již zhotovené videonahrávky, které byly u Petra Jašky nalezeny. Na videonahrávce Petr Jaška hovoří se zraněným mužem, který vysvětluje, jak přišel k popáleninám. Popálený muž uvedl, že se vše odehrálo během násilností, které způsobili islámští obyvatelé křesťanům. U soudu však svědek všechna obvinění zapřel a uvedl, že jeho zpověď byla vytržena z kontextu.

(KPa, ceskoaktualne.cz, konzervativnyvyber.sk, Foto: punghi / Shutterstock.com)

Přejít nahoru