Richard Sulík

Richard Sulík v německém rádiu: Merkelová je proti celé Evropě

Slovenský europoslanec Richard Sulík nedávno promluvil v německém rádiu Deutschalndfunk o politice německé kancléřky Angely Merkelové, která je podle názoru slovenské politika proti celé Evropě. Na začátku vysílání seznámil moderátor své hosty s tématem, jenž byla politika Angely Merkelové a celého Německa, jenž se začíná aktuálně cítit osamoceně, jelikož ostatní země v unii odmítají uprchlickou politiku Merkelové.

Čtěte více: Europoslanec v německé televizi: Merkelová porušila Dublin a Schengen

Richard Sulík argumentoval tak, že v německé ústavě je uvedeno, že člověk, který přichází z bezpečné země, nemá právo na azyl. Angela Merkelová porušuje svým chováním německou ústavu a vždy se odvolává na solidaritu, dodává Sulík. Slovenský politik dále zmínil neustálé porušování vlastních pravidel, čehož se Evropská unie dopouští každým dnem, když přijímá uprchlíky.

Slovenský europoslanec Richard Sulík v německém rádiu kritizoval politiku Angely Merkelové a Evropské unie

V rozhovoru v německém rádiu se taky k věci vyjádřila Franziska Brantnerová, která hovořila o Sulíkově zmínce, kde uvedl, že někteří uprchlíci pochází z bezpečných zemí, tudíž nemají právo na azyl. Brantnerová tvrdí, že za letošní leden přicestovalo do Německa nejvíce Syřanů, přibližně 27 tisíc, 6 tisíc uprchlíků z Iráku a 4 tisíce migrantů z Afghánistánu, přičemž ostatní národy jsou zanedbatelné. Sulík však tvrdí, že se jedná o bezpečné třetí země a političku obvinil z toho, že jsou její znalosti německé ústavy nedostatečné.

(KPa, ceskoaktualne.cz, hlavnespravy.sk, Foto: Emmanuele Contini / Shutterstock.com)

Přejít nahoru