Erdogan

Erdogan nechal v Turecku upálit 150 Kurdů

Zpravodajský deník Sputnik v minulých dnech informoval o zvěrstvech, jenž spáchala turecká armáda kurdským jednotkám na území Turecka. Turecký prezident Erdogan nechal podle dostupných zpráv upálit zaživa přibližně 150 Kurdů. Jedná se však o jeden z mnoha případů, jenž unikly do médií. Upálení Kurdů se mělo podle zpráv odehrát v provincii Sirnak a oznámila to Feleknas Uca, jenž figuruje aktuálně jako poslankyně za Demokratickou stranu národů v Turecku.

Čtěte více: Proč by se mohlo Turecko snadno stát novou Sýrií?

Tato strana má za úkol v Turecku bojovat za práva národních menšin, což je právě případ Kurdů. V Turecku by měla tato “menšina” tvořit podle zpráv přibližně 20% populace, proti které současný prezident Erdogan jak se zdá tvrdě bojuje. Kurdové v současné době bojují na blízkém východě proti teroristům z Islámského státu, které dokonce přinutili před několika týdny k ústupu.

Turecký prezident Erdogan nechal v provincii Sirnak upálit zaživa přibližně 150 Kurdů, jenž bojují proti ISIS

V okrese Cizre bylo zaživa upáleno přibližně 150 Kurdů, některá těla byla dokonce nalezena bez hlavy, prozradila médiím Uca. Poslankyně také uvedla, že všechny oběti na hranici se Sýrií a Irákem byli právě etničtí Kurdové. Podle poslankyně je v tamější oblasti příšerná situace. Již 79 dní je zákaz vycházení a 200 lidí je zavřeno v pivnicích, přičemž turečtí vojáci je odmítají zachránit, komentuje Feleknas Uca.

Zdroj: Hlavnespravy
Foto: fpolat69 / Shutterstock.com

Přejít nahoru