Evropská unie

Evropská unie hrozí žalobou v souvislosti s domácími potravinami

Slovensko zaznamenalo naprosto absurdní přístup Evropské unie, která vyhrožuje Slovenské republice žalobou, pokud nepřehodnotí postoj k nakupování domácích potravin. Evropská unie tak hrozí Slovensku žalobou za to, že země preferuje nákup domácích potravin, namísto těch z ostatních zemí v EU. Jak už informoval ministr hospodářství na Slovensku Ľubomír Jahnátek, podíl domácích potravin tvořil v minulém roce 2015 přibližně 62,5% na veškerém prodeji v zemi.

Lidé nekupují automaticky slovenské výrobky, ale vědí, že je potřeba podpořit domácí výrobu

Tento fakt se však nezamlouvá Evropské unii, která požaduje okamžitou změnu v přístupu slovenské vlády k situaci. Slovensko si dokonce pochvalovalo v minulém roce drůbežářský průmysl, jenž v minulém roce tvořil přibližně 86,4% z celkového prodeje po celém Slovensku. Země se tak může pyšnit z velké části nákupem vlastních potravin, jenž se nedovážejí z ostatních zemí v unii. A právě tento fakt by ráda Evropská unie změnila.

Evropská unie hrozí žalobou v souvislosti s domácími potravinami, jelikož Slovensko odmítá nákup ze zemí EU

Z pohledu Bruselu se však jedná o překážku, která narušuje volný pohyb zboží po Evropské unii. Na základě tohoto podezření začala konat evropská komise protiprávní kroky proti Slovenské republice. Lidé si prostě uvědomili, že si mohou koupit i výrobky z vlastní výroby, které více preferují, komentuje situaci analytik obchodu Ľubomír Drahovský.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru