PEGIDA

Lídr hnutí PEGIDA půjde letos před soud, tvrdí zprávy z Německa

Lutz Bachamann, představitel německého protiislámského a protipřistěhovaleckého hnutí PEGIDA, půjde podle zpráv z Německa na jaře letošního roku před soud, jelikož je podezřelý z šíření a k podněcování nenávisti vůči muslimského etniku. Přesněji se jedná o žadatele o azyl z blízkého východu a severní Afriky, které nehodlají stoupenci tohoto extrémistického hnutí akceptovat v Evropě.

Čtěte více: Praha zažila protesty proti migraci, došlo k několika potyčkám

Soudní řízení s představitelem a lídrem německého hnutí PEGIDA se bude podle tamějších informací odehrávat během měsíce dubna v Německu. Lutz Bachamann není obviněn z nenávisti vzhledem k četným protestům, ale z vytváření nenávistného obsahu na sociální síti Facebook, kde jsou přistěhovalci na stránce PEGIDY označování za “dobytek” a “odpopad”. O žalobě lídra německé skupiny informovala tisková agentura DPA.

Letz Bachamann, lídr německého protiislámského hnutí PEGIDA půjde v Německu letos před soud

Letz Bachamann se k případu již vyjádřil na sociálních sítích, kde uvedl přesné datum a místo, kde bude probíhat soudní řízení ve věci šíření nenávisti vůči muslimským uprchlíkům z blízkého východu. Jak uvedl Lutz Bachamann na sociálních sítích, soudní řízení bude probíhat od 19. dubna v Drážďanech. Drážďanská prokuratura také zmínila, že obvinění byla vznesena již v říjnu minulého roku.

Zdroj: Konzervativnyvyber
Foto: coxy58 / Shutterstock.com

Přejít nahoru