Německo

Německo omezuje vepřové maso ve školních jídelnách! Proč?

Vzhledem k narůstajícímu počtu muslimských studentů v německých školách a zhoršené kvalitě masa, rozhodla německá vláda o tom, že ze škol začne pomalu ale jistě mizet vepřové maso. Přesně takto se vyjádřila před několika dny německá vláda, která sáhla k těmto razantním kroků, které způsobily zástupy muslimských žadatelů o azyl, jenž přicestovali na přelomu roku do Německa.

Čtěte více: Rezignovala Merkelová na rozdělování uprchlíků po Evropě?

Z Německa se šíří zprávy, že některé jídelny se vepřového masa vzdaly úplně, jiné zase tento druh masa na přání vedení stahují z jídelníčků škol. Německo dokonce plánuje, že v letošním roce zcela zmizí vepřové maso z jídel v tamějších školách i školkách. Ulrike Arensová-Azevedová, víceprezidentka německé společnosti pro výživu, komentuje situaci tak, že vepřové maso zakazuje islámská kultura a moderní výživové normy.

Německo v čele s Angelou Merkelovou omezuje vepřové maso v tamějších školách i školkách

Zákaz podávání nebo omezení vepřového masa se dotkl již přibližně 4000 německých škol nebo školek, které evidují rapidní nárůst muslimských dětí, které vepřové maso jíst nesmí. Společnost DGE dokonce německým školám doporučila, aby bylo na školním jídelníčku jídlo s masem pouze dvakrát do týdne. Statistiky uvádějí, že již 80% německých škol zamezilo příjmu vepřového masa do školních kuchyní.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru