Sýrie

Loď s raketami kalibr se přiblížila k břehům Sýrie, napětí stoupá

Napětí na blízkém východě stoupá. Toto tvrzení jen potvrzuje přesun bojové lodi s raketami kalibr, která se vydala k břehům Sýrie a je tak připravena k boji proti teroristům z Islámského státu. Malá raketová loď pod názvem Zeljonyj dol se v nejbližších dnech připojí k Středomořské eskadře. Informace od nejmenovaného zdroje zaznamenala agentura RIA Novosti, které bylo sděleno, že bude tato malá armádní loď připravena spolu s ostatními loděmi ve Středozemním moři na boj proti Islámskému státu v Sýrii, proti kterému se před několika dny přidala i samotná Saúdská Arábie.

Čtěte více: Saúdská Arábie již přemístila svoje jednotky na turecké základny

Ta před několika dny přemístila vojenské jednotky a stíhačky na turecké hranice se Sýrií. O snaze Saúdské Arábie účastnit se bojů v Sýrii varoval bývalý ruský prezident Dmitrij Medveděv, který tvrdí, že Saúdové tímto vniknutím do válečného konfliktu způsobí počátek nové světové války.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=T0haKTiFyJE&w=853&h=480]

Armádní raketová loď Zeljonyj dol se přiblížila k břehům Sýrie a je připravena do boje proti Islámskému státu

Tato ruská loď se již účastnila několika zkušebních bitev a měla by tak být připravena plného boje u břehů Sýrie. Malý bitevník by se měl připojit k flotile ve Středozemním moři, která čítá celkem 20 válečných a pomocných lodí.

Zdroj: AC24

Přejít nahoru