ISIS

Muž byl vyslýchán od policie i FBI, jelikož si četl článek o ISIS

Naprosto absurdní případ se odehrál před několika týdny na ulicích New Yorku. Muž se dostal do “styku” se zákonem jen kvůli tomu, že si na ulici pročítal v magazínu článek o Islámském státu. Muž prozradil, že byl dokonce dvakrát vyslýchán od samotné policie v New Yorku a také od federálních agentů z FBI. Vše se odehrálo jen kvůli tomu, že si muž četl článek o ISIS.

Zeptali se mě, jestli se dívám na videa o IS, po této otázce se mi absurditou zastavilo srdce

Podle tamějších informací se mělo jednat o článek, který se objevil na stránkách amerického časopisu The Atlantic. Muž se k tomuto případu dokonce vyjádřil na sociálních sítích, kde popsal celý incident s policií, která muže vyslýchala. Aaron Saltzman tvrdí, že se objevili dva vyšetřovatelé u jeho bytu, kde muže prověřovali a zjišťovali informace o možné vazbě na IS.

Absurdní případ se odehrál před několika týdny na ulicích New Yorku, kde byl zatčen muž, který četl článek o ISIS

Agenti se během 30 minutového výslechu muže ptali na jeho cestu na Floridu, kterou podnikl několik týdnů před tímto zatčením. FBI zjišťovala jeho záměr cesty, co dělal během letu na Floridu nebo například kde na Floridě bydlel. Muž byl dokonce dotázán i na to, jestli ve svém volném čase sleduje videa, jenž nahrávají teroristé z Islámského státu. Po této otázce se mi od absurdity zastavilo srdce, komentuje muž. Několik dní po výslechu na policii navštívila jeho byt FBI, která nezjistila žádné vazby mezi Aaronem Saltzmanem a ISIS.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru