Spojené státy

Spojené státy chtějí odsoudit muže na 20 let za odhalení pravdy

Soud ve Spojených státech doslova šokoval veřejnost, když navrhl trest pro muže 20 let ve vězení pouze za to, že odhalil pravdu ve vyšetřování o prodeji částí těl nenarozených dětí. Soudce tak ignoroval obžalobu společnosti, která podle informací prodává částí nenarozených dětí a začala vyšetřovat Davida Daleidena, který s jeho kolegyní prozradil určité informace, jenž se týkaly tohoto tajného vyšetřování společnosti.

V případu jsme zjistili, že společnost nic špatného neprovedla

Svět je touto zprávou tak rozhořčen, že vznikla nová petice, která aktuálně obsahuje přes 24.000 podpisů od lidí, kteří požadují propuštění Daleidena a jeho kolegyně, jenž byla taktéž v kauze obviněna. Právnička Sandra Merrittová (žena na snímku) s kolegou byla také obviněna z použití falešných průkazů totožnosti. Za tyto “přestupky” hrozí kolegům až 20 let ve vězení, přičemž organizace, která prodává částí nenarozených dětí odešla od soudu bez trestu.

Spojené státy hrozí muži 20 lety ve vězení za to, že odhalil pravdu v utajovaném případu, lidé vytvořili petici

Nejvíce je na tomto případu však zarážející to, že kauzu vyšetřovala okresní prokurátorka Devon Andersonová, která působí také jako členka předsednictva samotné společnosti, která údajně prodává částí nenarozených dětí. Není se potom čemu divit, že byla společnost shledána jako nevinná. Republikánský prezidentský kandidát Marco Rubio tuto skutečnost označil za nehoráznost.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru