Orbán

Orbán varuje Evropu: Na summitu bude hlavním cílem prosazení uprchlických kvót

Maďarský premiér Viktor Orbán varuje Evropu před summitem, jenž se uskuteční během letošního roku a tvrdí, že bude hlavním cílem politiků prosazení uprchlických kvót, jenž země v Evropské unii tak kritizovaly. Maďarská vláda se však bude podle Orbána snažit, aby tyto povinné kvóty nemusela země přijímat. Jak informovala agentura MIT, Evropská unie se bude snažit uprchlické kvóty prosadit, i přes protesty členských zemí EU.

Čtěte více: Dohoda mezi Tureckem a Německem přivede další uprchlíky do EU

Maďarský premiér Orbán se již několikrát “zviditelnil” v médiích, když byl zmíněn jeho odmítavý přístup k přijímání uprchlických kvót. Před několika dny dokonce maďarský premiér zavelel k postavení dalších plotů na maďarské hranici, i přes protesty samotné Evropské unie, která s tímto přístup k uprchlické krizi nesouhlasí.

Maďarský premiér Viktor Orbán varuje před summitem EU, kde bude hlavním cílem schválení uprchlických kvót

V médiích se však před několika dny objevily zprávy o tom, že při minulém summitu unie sdílela stejný názor Orbána, který trvá na zastavování uprchlíků již na hranicích. Maďarský premiér také zmínil nedávnou kauzu se Soudním dvorem EU, ke kterému podal stížnost společně se Slovenskou republikou, jenž sdílela na uprchlické kvóty stejný názor. Již zmíněný Summit EU se bude podle dostupných informací konat začátkem března.

Zdroj: Hlavnespravy

Přejít nahoru