NASA

Posádka Apolla 10 slyšela na odvrácené straně Měsíce zvláštní zvuky, NASA zveřejnila nahrávku

Posádka Apolla 10 promluvila o zvláštním jevu, který nedokáže nikdo do dnešního dne vysvětlit. Astronauti, kteří přelétali kolem odvrácené strany Měsíce, podle zpráv slyšeli zvláštní muziku, která hrála v kabině raketoplánu celou hodinu. Nikdo ze zúčastněných však tento zvláštní jev nedokázal logicky vysvětlit. Jelikož se astronauti nacházeli na odvrácené straně, nemohl tento zvuk pocházet ze Země.

Čtěte více: Astronaut z mise Apollo 14: Nejsme ve vesmíru sami

Astronauti provedli tento manévr kolem Měsíce přesně dva měsíce předtím, než se podařilo legendární přistání na Měsíci, jenž uskutečnil Neil Armstrong v roce 1969. NASA však zveřejnila utajované záběry kabiny, jenž zaznamenávala kamera při průletu kolem odvrácené straně Měsíce. Na zveřejněné video, které vrtá vědcům hlavou do dnešních dnů se můžete podívat ZDE.

Posádka Apolla 10 slyšela během letu kolem odvrácené straně Měsíce zvláštní zvuky, NASA zveřejnila záběry

Posádku Apolla 10 tvořili Eugene Cernan, Tom Stafford a John Young, kteří mezi sebou diskutovali, zda oznámí NASA podivné zvuky, které astronauti slyšeli na odvrácené straně Měsíce. To zní jako muzika odněkud z vesmíru, ale je to určitě příšerná muzika, komentovali podivné zvuky astronauti. NASA dokonce v roce 1969 učinila pokus se seismometry, které nechala záměrně dopadnout na povrch Měsíce, jelikož se někteří vědci domnívali, že je Měsíc dutý.

Zdroj: AC24

Přejít nahoru