Orbán

Orbán vyzývá: Nemusíme dělat vše, co dělají Němci!

Maďarský premiér Viktor Orbán burcuje celou Evropskou unii a politiky v unii a tvrdí, že nemusíme napodobovat všechno to, co dělají Němci, jenž jsou podle názoru premiéra hrubí a agresivní lidé. Maďarský premiér se tak o Němcích vyjádřil v rozhovoru pro německý deník Bild, jenž zveřejnil ostrá slova maďarského politika, jenž je známý svojí odmítavou politikou vůči Německu.

Čtěte dále: Orbán: Maďarsko bude pořádat referendum o přijímání uprchlíků

Zvláště pak v otázce uprchlických kvót, které maďarský premiér i přes postoj politiků z Evropské unie zásadně odmítá. Některé zprávy z Maďarska dokonce uvádějí, že hodlá Viktor Orbán uspořádat referendum o rozdělení uprchlíků v Evropské unii, o čemž jsme Vás informovali již v minulých dnech. Cíl maďarského premiéra je zde zcela zřejmý. Politik se snaží, aby se předešlo uprchlickým kvótám, jelikož EU tímto rozhodnutím porušuje podle Orbána evropské právo.

Maďarský premiér Viktor Orbán burcuje celou Evropu: Nemusíme napodobovat všechno to, co Němci udělají!

Nemůžeme rozhodovat bez lidí, kterým tímto rozhodnutím můžeme změnit životy, komentuje situaci maďarský premiér. Případné přijetí uprchlických kvót by změnilo Evropu etnicky, kulturně i nábožensky. Mrzí mě, že Brusel schvaluje porušování Dublinské nebo Maastrichtské smlouvy, dodává ve svém rozhovoru pro německý Bild maďarský premiér.

(KPa, ceskoaktualne.cz, prvnizpravy.cz, Foto: Cylonphoto / Shutterstock.com)

Přejít nahoru