Uprchlické kvóty

Renzi: Státy, které nepřijmou uprchlické kvóty, nesmí dostávat eurofondy

Italský premiér se vyjádřil k přijímání uprchlických kvót, které většina státu v Evropské unii zásadně odmítá. Podle italského premiéra by státy, které nechtějí přijmout uprchlické kvóty, nesmí dostávat eurofondy a čerpat peníze z Evropské unie. Jak Renzi uvedl, pokud země v Evropské unii není schopna projevit solidaritu v otázce uprchlické krize a přijímání uprchlíků, není potom nutností EU, aby dovolila této zemi čerpat z fondů unie.

Čtěte více: Eurokomisař: Pokud vystoupí Velká Británie z EU, bude to katastrofa!

Italský premiér Matteo Renzi se tak vyjádřil v souvislosti k uprchlické krizi během tiskové konference, jenž se odehrála teprve před několika dny v Římě. Na schůzi v Římě byla zmíněna zejména V4, ve které se nachází Česká republika, Maďarsko, Slovensko a Polsko. Těmto zemím by mělo být podle italského premiéra zakázáno čerpat z eurofondů.

Italský premiér Matteo Renzi: Státy, které nechtějí přijmout uprchlické kvóty, nesmí přijímat eurofondy

Jak uvádějí zprávy agentury DPA, navrhuje Renzi Evropské unii zatrhnutí finanční podpory státům, které nechtějí přijmout kvóty. Italská premiér médiím již oznámil, že na podobné téma se vyjadřoval během summitu EU, jenž se uskutečnil v Bruselu. Dále varoval členy V4, jejichž přístup bude Itálie v nadcházejících schůzích o rozpočtu unie na roky 2020 až 2026 tvrdě kritizovat a je možné, že ovlivní rozhodnutí unie o udělení financí na další roky.

Zdroj: Konzervativnyvyber

Přejít nahoru