WikiLeaks

WikiLeaks: NSA odposlouchává Merkelovou i Berlusconiho

Nezisková mediální organizace WikiLeaks, která se v minulých měsících zviditelnila zejména v otázce uprchlické krize, kdy tato organizace obviňovala Spojené státy z rozpoutání migrační vlny, která může za příchod několika milionů uprchlíků, jenž se chystají z blízkého východu do Evropy. WikiLeaks se objevila po několika týdnech na scéně a tvrdí, že americká NSA odposlouchává jedny z největších politických autorit v Evropské unii.

Čtěte více: Zakladatel Wikileaks: Emigrace je součást plánu Spojených států

Konkrétně by se mělo jednat podle organizace WikiLeaks o politiky jako je německá kancléřka Angela Merkelová, Silvio Berlusconi nebo generální tajemník OSN Pan Ki-mun. Americká tajná služba NSA měla tak podle neziskové organizace slídit na setkání politiků, během kterého diskutující jednali o důležitých otázkách politiky, ekonomiky nebo například ekologie. Není to však poprvé, kdy tato organizace obviňovala Spojené státy ze špionážní činnosti.

Nezisková mediální organizace WikiLeaks obviňuje tajnou americkou službu NSA z odposlechu evropských politiků

Nezisková organizace již v minulosti zveřejnila dokumenty, které dokazovaly, že americká vláda odposlouchávala několik světových vůdců. Záznam, který organizace pořídila, by měl podle zpráv obsahovat rozhovor ministrů o obchodu EU s Japonskem ohledně WTO. Na schůzi byl také zmíněn například americký prezident Barack Obama nebo neútěšný stav, kterým aktuálně trpí italské bankovnictví.

Zdroj: Prvnizpravy

Přejít nahoru